Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

söndag 18 mars 2012

Sjunde segern

Efter en bra start blev det stundtals lite avslaget mot division I-laget Akropolis IF, men att vinna med 3–0 måste anses som helt okej.

Man vill alltid ha mer och det är ju drivkraften för att bli bättre och bättre. Mot Akropolis tog vi kommandot direkt och gjorde 1–0 redan i den andra minuten. Magnus Erikssons skott fastnade på en bortaspelare och Kristian Bergström fick öppet läge att skicka in 1–0.

2–0 föll sedan i den 20:e minuten. Kristian Bergström slog en boll som Oscar Möller släppte. Bollen fastade på en akropolisspelare och Magnus Eriksson kom fri. Mange vände bort målvakten och rullade in bollen i mål.

Fram till det andra målet såg det bra ut offensivt. Tempot i passningsspelet var inte tillräckligt högt för våra krävande ögon, men det behövdes inte då bortalaget ändå inte hängde med. Vi kunde ha skapat ännu fler målchanser men när Oscar Möller sprang i djupet verkade det inte som om övriga lagkamrater riktigt trodde på att det kunde bli något och de följde inte med fullt ut i anfallen.

En ännu högre press kunde alltså ha satts mot motståndarna, men den här typen av motstånd ska vi inte möta i Allsvenskan och eftersom det här var en förberedelsematch för högre höjder var säkert taktiken att inte ligga med jättehög press, även om lägen till detta fanns. Det kommer dock att dyka upp många lägen för hög press även i Allsvenskan, som exempelvis där en ensam motståndarspelare tvingas ut mot hörnflaggan och vi endast med en forward på bollföraren, en forward som dyker på målvakten och en mittfältare som täcker av bakom mot kanten, kan få oss att vinna tillbaka bollen.

Försvarsmässigt uppkom det aldrig några riktiga farligheter, men några gånger var det oroligt agerande av de våra som en bättre motståndare säkert hade utnyttjat bättre än Akropolis.

När man är så pass överlägsen sin motståndare, blir det lätt så att tempot går ner ytterligare och att viss nonchalans infinner sig. Andra halvan på första halvlek och början på den andra var därför av sämre kvalitet. Men i mitten på den andra halvleken trampade de våra på igen och vi skapade flera riktigt feta chanser för att öka på men det dröjde till den 68:e minuten innan målet föll. Nyss inbytte Amir Suljic slog en öppnande boll till höger där Tobias Nilsson löpt in bra, skottfintade bort sin försvarare och tryckte in 3–0 i det främre hörnet med vänstern.

Många byten i slutskeden av matchen gjorde den lite avslagen. En seger med fem mål eller nåt sådant hade speglat matchbilden rätt bra, men det är ju lite väl mycket att begära mot division I-motstånd. Och om vi trampat gasen i botten hela matchen och varit skärpta i avslutningarna kunde vi ha vunnit med tvåsiffrigt. Sådana resultat är dock väldigt ovanliga och med den insikten är i varje fall jag nöjd med 3–0.

Om vi tittar lite närmare på individuella insatser så hade Hanrik Gustavsson en lugn dag på jobbet.

Backlinjen; Anton Tinnerholm, Daniel Hallingström, Alberis da Silva och Jesper Arvidsson fick inte heller några större påtrykningar

Anton Tinnerholm stärkte sina aktier om en startplats premiären med säkert agerande och tog ofta chansen att avancera längs högerkanten. Jesper Arvidsson höll också undan men kom inte fram i offensiven lika ofta. Daniel Hallingström hade inga större problem tillsammans med Alberis da Silva, men den sistnämnde kom fel några gånger som höll på att ställa till det och det känns som kampen om den ena mittbacksplatsen i dagsläget står mellan Alberis och Tom Pettersson, som vilade på grund av en smäll på foten. Erik Moberg lär ju vara borta en tid efter sina skadeproblem.

Allan Olesen kom in de sista tio minuterna och dansken har bara spelat ytterligare 45 minuter (mot Syrianska). Därmed känns det som Allan har en bit kvar för att fajtas om en plats i startelvan.  Andreas Johansson kom också in i slutet, men har fortfarande en bit kvar för att på allvar kunna konkurrera med Jesper Arvidsson.

På mittfältet startade Alain Junior Ollé Ollé för första gången. Från sin plats till höger visade kameruniern spelsinne och hittade rätt med en del finurliga passningar, men var ofta lite för omständlig med bollen och utnyttjade inte sin fart på bästa sätt. Ollé blir säkert en fin tillgång framöver, men känns inte som en startspelare i dagsläget.

Tobias Nilsson har vi höga krav på och efter några missar i inledningen av matchen växte han med säkert agerande och stor aktivitet. Fina bollar i djupet smektes i väg med den känsliga högertassen och med tre mål under försäsongen visar falkenbergsförvärvet målkänsla, men visst borde Tobbe gjort ett mål till, vilket han säkert hade gjort om han tagit emot Prodells silverfatsservering först, istället för att gå på avslut direkt.

Bruno Marinho har fått allt mer speltid i de senaste matcherna och det ser ut som om han har kommit in i matchtempo. Brunos kvicka fötter och fart är viktig för att hålla tempot uppe i vårt spel. Stundtals blev det lite för nonchalant i den här matchen, men mot bättre motstånd kommer säkerligen brassen vara mer på tå under hela matcherna.

Kristian Bergström låg som vanligt bakom en hel del och fick även göra sitt första mål för säsongen.
Amir Suljic gjorde att bra inhopp och serverade bland annat fram till det tredje målet och det finns en fin konkurens på mittfältet. Petrit Zhubi avstod matchen på grund av sjukdom men är annars det främsta alternativet som högermittfältare i dagsläget. Christoffer Karlsson har också varit sjuk men är förstås också ett alternativ.

Längst fram startade Magnus Eriksson och Osvar Möller. Magnus har kommit allt starkare på slutet och det var viktigt att han fick göra mål igen. Även om det borde varit två. Med ett avslut med högern i stället för vänstern vid Kristian Bergströms fina inspel hade det säkert blivit ett andra mål i fritt läge.

Oscar Möller hade flera fina djupleslöpningar i den första halvleken men utan att få sätta pricken över iet. Avsluten var lite för mycket på kraft och Möller missade också öppet mål i början på den andra halvleken. Fortsätter bara Oscar jobba kommer målen.

Viktor Prodell, som spelade från start mot Syrianska, gjorde ett piggt inhopp och prestationen i den  82:a minuten symboliserar Prodells form. Efter en elegant nedtagning och en tunnel på sin bevakare, skickade Viktor ut en perfekt boll till Tobias Nilsson. Tobbe valde dock att avsluta direkt och avslutet gick utanför.

I dagsläget känns Viktor Prodell och Magnus Eriksson som våra startmän på topp och på sikt när Oscar Möller har kommit igång ordentligt kan Viktor vara ett alternativ på mittfältet.

Sedan har vi också sparkapital i Mattias Mete som bara fick en kvarts spel. Målskyttet har hittills uteblivit men det finns kapacitet hos västeråsförvärvet.


Vi har nu segrat i sju av nio träningsmatcher vilket är ett fantastiskt bra facit. Visst har vi mött ett division II-lag och två division I-gäng samt ett lag från Superettan (Värnamo), men vi har också spelat mot fem allsvenskan lag, vilka vi har vunnit mot tre av dem. Det finns delar som kan bli klart bättre, men det som åstadkommits hittills är redan bra.

Nu återstår bara en träningsmatch (borta mot Degerfors på lördag)innan alvaret drar i gång bort mot Örebro SK, måndag den 2 april. Du hänger väl med på bussresan till Behr Arena. Läs vidare om den här: http://www.atvidabergsff.se/userpage.asp?teamID=1699&UserPageID=2507


Matchfakta
Åtvidabergs FF – Akropolis IF 3–0 (2–0)
1–0 (  2) Kristian Bergström
2–0 (20) Magnus Eriksson
3–0 (68) Tobias Nilsson (Amir Suljic)
Varning ÅFF: Anton Tinnerholm
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping
Publik: 561

Laget
Henrik Gustavsson –
Anton Tinnerholm Daniel Hallingström, Alberis da Silva (ut 81), Jesper Arvidsson (ut 83) –
Alain Junior Ollé Ollé (ut 67), Tobias Nilsson (HM 67), Bruno Marinho, Kristian Bergström,–
Magnus Eriksson (ut 77), Oscar Möller (ut 67)

Inbytta ersättare: Amir Suljic (in 67MM), Viktor Prodell (in 67 F), Mattias Mete (in 77 F), Allan Olesen (in 81 MB), Andreas Johansson (in 83 VB).

Ej inbytta ersättare: Gustav Jansson, Christoffer Karlsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.