Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

måndag 22 oktober 2012

Tre omgångar kvar

Efter den oerhört viktiga 2–1-segern borta mot Gefle har vi skapat oss ett riktigt fint läge och nu gäller det att knyta ihop säcken.

Efter trepoängaren på Strömvallen och kryssmatchen på Södertälje Fotbollsarena (1–1) har vi sex poäng ner till GIF Sundsvall med nio poäng kvar att spela om. Vi har dessutom sex måls bättre målskillnad. Vi har också fem poäng fler än Syrianska och tretton måls bättre målskillnad.

Man kan ju tycka att det vore märkligt om båda dessa lag skulle nå en stark slutspurt, men större under har skett och de som redan har tagit ut kontraktet i förskott tar inte fotboll och ÅFF på allvar. Det gäller förstås att inte lämna något åt slumpen utan att fortsätta att jobba stenhårt för att säkra fortsatt allsvenskt spel.

Om det vill sig väl kan vi säkra kontraktet på söndag. Syrianska möter AIK borta redan klockan 13.00 och Sundsvall spelar hemma mot Norrköping klockan 15.00. Vi spelar 17.30 hemma på Kopparvallen mot Mjällby. Innan vår match vet vi alltså förutsättningarna.

Om något av lagen Syrianska eller Sundsvall tappar poäng säkrar vi kontraktet i egenskap av seger.
Om Norrköping besegrar Sundsvall räcker det att vi tar en pinne för att säkra kontraktet.

Även om både Syrianska och Sundsvall lyckas vinna sina matcher, så förbättrar vi för stås vårt läge avsevärt via en seger mot Mjällby. MAIF är ju dessutom inblandat i bottenstriden efter 1–2 hemma mot Häcken.  Vi har en poäng mer än dem och fyra måls bättre målskillnad. Blekingarna har sedan en tuff match hemma mot guldjagande Elfsborg och därefter bortamöte mot Norrköping.

I och med segern över Gefle har vi två poäng fler än dem och tio måls bättre målskillnad. Gästrikarna har en mycket tuff bortamatch mot Elfsborg närmast, men bör sedan ta tre poäng hemma mot hjälplösa jumbon GAIS. Det finns kanske ett hopp ändå då Gefle är dåliga på att föra matcher. GIF avslutar hemma mot Helsingborg.

Vi passerade även Kalmar FF på bättre målskillnad (fem mål), då KFF föll hemma mot Malmö med 1–2 . Kalmar har en mycket tuff uppgift borta mot Häcken närmast. Sedan väntar Norrköping hemma och Syrianska borta. Går Kalmar svagt i de två första matcherna kan det alltså bli en avgörande match på Södertälje Fotbollsarena. Syrianska har dessförinnan två bortamatcher, mot AIK och Djurgården.

DIF vann som väntat mot GAIS (3–0) och är därmed riktigt nära nytt kontrakt, två poäng före oss. Malmö FF borta är annars en riktigt tuff uppgift innan syrianska väntar hemma och Göteborg borta. IFK Göteborg har också 36 pinnar efter 0–1 hemma mot AIK. Bortamatcher mot Örebro och Helsingborg väntar innan matchen mot DIF.

Efter söndagens match mot Mjällby väntar ny hemmamatch mot Sundsvall onsdag den 31 oktober klockan 19.00. I epilogen väntar sedan Elfsborg borta. Sundsvall möter också en guldaspirant i sista omgången, Häcken på Norrporten Arena.

Efter förra omgången står det klart att Örebro följer med GAIS till Superettan. Öster ersätter och även Brommapojkarna har ett riktigt bra slagläge inför de två avslutande omgångarna. Kvallaget ser alltså ut att bli Halmstads BK och självklart ska vi göra allt i vår makt för att slippa möta dem i kvalet!

Mot Gefle fick vi se ett fantastiskt fajterhjärta. Behåller spelarna den inställningen och dessutom utnyttjar vår fina matta på Kopparvallen i offensiva intentioner så ska vi kunna besegra Mjällby. Listerlänningarna har som bekant naturgräs på Strandvallen och flera stora tunga spelare som vi ska kunna spela runt med djupledlöpningar, högt passningstempo och spelvändningar.


Omgång 28 i sin helhet
Fredag 26 oktober
19.00 Malmö - Djurgården

Lördag 27 oktober
14.00 Häcken – Kalmar

Söndag 28 oktober
13.00 AIK – Syrianska
15.00 GAIS – Helsingborg
15.00 Örebro – Göteborg
15.00 Sundsvall – Norrköping
17.30 Åtvidaberg – Mjällby

Måndag 29 oktober
19.05 Elfsborg – Gefle

Nedan följer läget i tabellen samt vilka matcher som lagen har kvar. De rödmarkerade är toppmatcher, mer eller mindre och de blåmarkerade är bottenmatcher, mer eller mindre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.